HTML

Távmunkásnő

Praktikum, ismeretek, gőzkieresztő dühöngés - távmunkások, táv-munkáltatók, ezek reménybeli változatai és egyéb érintett fajok számára

Friss topikok

2008.09.02. 09:46 ftk

Az otthoni munka IGAZI hátránya

...hogy nincs fizikai munkahelyed máshol. Ami kb. az én mostanábani (micsoda szó!) eltűnésem oka is egyben. Ugyanis nálunk otthon dúlnak a kőművesek-gépészek-villanyszerelők, holnaptól bútorasztalosok, továbbá tegnap műsoron kívül felbukkant két rokonszenves, szakállas lakatos is. Nem, nem golyóztunk be (még), csak konyhát újítunk fel tetőtől talpig. Közben kiderült, hogy falaink mozognak, és hogy a lépcsőnk perceken belül kiesik a falból.

Dióhéjban: csaknem másfél hete képtelenség otthonról dolgozni. Egyfelől mert folyton kalapálnak, fúrnak, vésnek, maszatolnak valahol, másfelől pedig mert az éppen munkamentes helyen tornyozódik a teljes konyhafelszerelés (meg amit időről időre átmenekítünk innen-onnan). Harmadfelől :) viszont mindent bokáig érő por, vakolat, beton, és további meg nem határozott dolgok borítanak.

Ilyenkor roppantmód örülök, hogy van bejárós munkahelyem is, mert itt legalább tisztaság és (úgy-ahogy) rend van, valamint néha csend is.

Némileg árnyalódott tehát azelőtt egyértelműen pozitív véleményem az otthoni munkavégzést illetően. Mai tanácsom: mindig legyen menekülési útvonalunk, ha otthon becsap az istennyila az istálló végibe. Mert ha nincs is felújítás, lehet tűz, árvíz, elromolhat a mosógéptől a hűtőn keresztül a komplett biztosítékszekrényig bármi. És akkor ott áll az ember a határidőkkel a kupi közepén.

Ps. van valakinek ötlete, hogyan lehet kiszedni egy vadidegen, hívatlanul jött, végsőkig felajzott és valószínűleg beteg macskát a kazánház mögül?

2 komment

Címkék: macska lakásfelújítás hátrányok buktatók elromlik


A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkasno.blog.hu/api/trackback/id/tr75644402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vakmacska 2008.09.05. 13:21:33

Ha kiteszel jó erős illatú macskakaját és amúgy békén hagyod (hogy eléggé biztonságban érezze magát) akkor kijön. Ha meg nem bír, akkor már nagyon beteg....és nincs más megoldás, mint körülötte lebontani a berendezést:((( (alternatíva: hosszútűvú döglöttmacskaszag és rossz lelkiismeret)
Jobbulást a háznak, a melónak és a macsnak.

ftk 2008.09.06. 17:45:52

Vakmacs, kösz, sikerült megoldanunk. Ha érdekel, a leginkább macska- és berendezésbarát megoldást választottam: megkerestem a gazdáját :) Szerencsére csak három házzal voltak odébb - kisírt szemű idős nénike, kerekesszékes bácsika... a macsot pedig vsz. bántotta valaki, mert sérült vol a lába, és vsz. félelmében nem jött ki. Amikor jött a gazdi, egyből ugrott a karjába. Egyébként tévedtem: nem a kazánház mögött volt, hanem BENNE. Jól néztünk volna ki...
süti beállítások módosítása