HTML

Távmunkásnő

Praktikum, ismeretek, gőzkieresztő dühöngés - távmunkások, táv-munkáltatók, ezek reménybeli változatai és egyéb érintett fajok számára

Friss topikok

2008.08.22. 10:57 ftk

Tíz tipp, amivel biztosan NEM jutsz távmunkához

Miután Ladyuserrel két poszttal korábban sikeresen agyonsajnáltuk magunkat, milyen macerás is a gyereklogisztika bejárós munkával, előszedtem és leporoltam egy májusi cuccomat a blogspotról (a blog régi helye), ami változatlanul aktuális :(

A múltkoriban a második minőkös távmunka-konferencián, a szünetben beszélgetve merült fel - ha jól emlékszem, Petrényi Szilvi mondta -, hogy akárhogyan is tépjük a szánkat itt vagy bárhol másutt (Szilvi mondjuk pl. a távmunkaszövetségben is), még mindig dőlnek a levelek meg az érdeklődők, akik "akármilyen távmunkát" keresnek. (Nemrég a buszon is belefutottam egy ilyenbe. A lány ápolónő volt, de hálistennek azt legalább nem mondta, hogy ezt akarja távmunkában csinálni.) Szóval arra gondoltunk, hogy tán meg kellene fordítani a dolgot: ne azt mondjuk, hogy mit kellene csinálni - szakmára, piacképességre, hozzáértésre meg ilyenekre fókuszálni, ismeretségeket keresni -, hanem hogy mit nem szabad még véletlenül sem. Aztán valaki rám dobta, hogy ha már blogolok, igazán megírhatnám...

Tehát most jön az én tíz nap alatt variációm (különös melegséggel ajánlom azoknak, akik kedvelik a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt c. filmet):


Hogyan ne találj munkát (különösen távmunkát) tíz lépésben?

1. Siránkozz! Hivatkozz a világ minden szociális és személyes hátrányára, valamint arra, hogy milyen iszonyú régóta keresel munkát, és semmit sem találtál. A munkaerőpiac kimondottan szociális jóléti fórum, hát nem?

2. Lobogtasd, milyen elfoglalt vagy! Akárhány gyereked van, emlegesd őket kor, nem, név és jellemző betegség szerint. Jelöld meg, pontosan hol laksz - ha világtól elzárt tanyán, az külön pluszpontot jelent. Ki ne felejtsd, milyen rossz a közlekedés onnan bármilyen sűrűn lakott helyre.

3. Fejtsd ki részletesen, mennyire nincs pénzed önképzésre! Ebből világos lesz, mennyire előre szeretnél lépni, és ezért mi mindenre vagy képes.

4. Még véletlenül se jelölj meg konkrét elképzeléseket! Magadban sem! Nincs is annál jobb, mint a vakvilágba munkát keresni. Hiszen így senkinek fogalma sem lehet arról, mire is használhatja a tudásodat, sőt egyáltalán, milyen tudásod van.

5. Ha önéletrajzot küldesz, ömlessz bele mindent, amit csak találsz! Imádni fogják a feng shui- és kertészeti tapasztalatokat egy adatrögzítői jelentkezésben. Semmiképpen ne próbálj meg az adott munkához szükséges képességekre fókuszálni, az csak untat mindenkit.

6. Ne bajlódj azzal, hogy a munkaadó szempontjából próbálod nézni a dolgot! Sokkal emberibb kizárólag a magunkét hajtogatni, és mennyire kellemes...

7. A piacnak a közelébe se menj! Nehogy piackutatást végezz, attól csak elkámpicsorodik az ember. Úgyis minden jó ötletet ellőttek már legalább hatszor. Meg ami Ámerikában bejött, az itt is működni fog.

8. Akarj mindent azonnal! Ess be az utcáról, és követelj bejelentett főállást, otthon végezhető beosztásban. Nyomulj rá mindenkire, aki körül elhangzik a távmunka szó, és kérj tőle munkát. Ne foglalkozz vele, hogy nem értesz hozzá. Majd adja magát valahogy. Eszedbe ne jusson tervezni, úgyis másképp lesz minden.

9. Higgy el mindenkinek mindent! Milliomos lehetsz egy perc alatt, annyi mindenkinek sikerült már :) Szerződés, cégadatok? Ugyan már, bízunk egymásban, nem? Hát persze...

10. Vágj bele minden előképzettség nélkül! Nem kell ehhez az egészhez említésre méltó számítógépes tudás...á, netes meg végképp minek. Dolgozik az a net helyetted is.

Remélem, beválik... vagyis inkább biztos vagyok benne. Be lehet perelni, hogy csodadoktor vagyok :)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://tavmunkasno.blog.hu/api/trackback/id/tr5627380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HGyöngyi · http://blog.ladyuser.eu 2008.09.01. 09:38:53

:))))
De...
azon kívül, hogy a poszt remek reggeli jókedvcsináló, minden pontja valós helyzetekre rímel.

Sajnálkozás:
néha jó hallani, hogy más is hozzánk hasonlóan küszködik. De csak humorral, hölgyeim/uraim! Különben a lényeg vész el, a közös megoldáskeresés.

ui.: Ma ment fiam először oviba. Juhééé! A két gyereket mától egy helyre kell szállítani. Tudom, hogy ez nem kismamablog, de ha valakinek volna némi ötlete, hogy lehet 1+n számú gyereknél megoldani a szülőiket, ha egyidőben vannak, díjaznám. (A Mackókuckótól bérmami nem kivitelezhető pénzügyileg.)

ftk 2008.09.02. 09:34:09

Gyöngyi,
háááát, nálunk nem egyidőben szokott lenni, direkt így tervezik. Nálatok nem lehetne erre rábeszélni őket? A mi óvodánkban igen magas a testvérpárok (sőt néha testvérhármasok :) ) aránya, gondolom, ezért alakul így a dolog.
Egyébként az én fiamat is tegnap vittük először oviba, ma ott ebédel már (egy év bölcsőde némi előnyt jelent, ugyebár). Ez azt jelenti, hogy van egy olyan évünk, amikor egy helyen van a kettő, aztán a nagylány megy suliba. Iskolára három tippem van, egyik nehezebb lesz, mint a másik...
süti beállítások módosítása